Galeria d’Art. Pintura i dibuix

Español

English


PINTURA I DIBUIX

Gerro amb flors

Doble sèrie figurativa: pintures acríliques i dibuixos a tinta, tots sobre paper i representant temes d’invenció.

Unes taques i pinzellades inicials de color o de tinta xinesa, purament aleatòries, han suggerit a la imaginació de l’artista figures o composicions, que a continuació aquest ha provat de concretar plàsticament. Es tracta d’un mètode de treball intuïtiu que empra l’atzar per evocar i treure a la llum imatges o idees que potser ja existien sense forma a la ment de l’autor.

Algunes d’aquestes obres servirien com a il·lustracions, i de fet són totes més o menys narratives, però tant les seves dimensions originals com l’efecte brillant de la tinta xinesa o de l’acrílic sobre el paper estucat, que n’és el suport predominant, les aproximen decididament a la pintura.

D’altra banda, si bé és cert que hi ha peces que presenten els temes clàssics de l’art (retrats, gerros de flors, figures soles i agrupades, nues o vestides…), el que crida especialment l’atenció és l’abundància d’històries, un interès per contar coses. I quines coses? Doncs els arguments varien força. Per exemple:

FRIS fa pensar en una composició antiga, potser un fragment de decoració mural grecoromana o renaixentista…

DAVANT LES COLUMNES mostra una mena de personatge teatral i, al fons, les columnes d’una construcció clàssica i unes figures caigudes.

Hi ha més records de l’antiguitat a POLIFEM i a GUERRA ANTIGA, relatius a l’Odissea i a la Ilíada, a SARDANÀPAL, basat lliurement en el quadre de Delacroix, i fins i tot a EL MISSATGER (Hermes?).

També trobem temes humorístics o una mica irònics, com GRAN AVENTURER i CONTE INFANTIL, caricatures d’una peripècia de cine i d’una il·lustració per a nens, respectivament. GERMÀ MONSTRE, de suposada inspiració franciscana, així com GARÍ i LA PRINCESA, variacions sobre la llegenda de l’ermità de Montserrat, ens situen a l’Edat Mitjana. I potser també L’HORITZÓ DEL REI.

Tornant al cinema, FREAKS és el títol de l’obra mestra de Tod Browning, OCELLS té a veure amb una pel·lícula fantàstica… i un SUPERHEROI sempre serà un gran personatge vingut del comic.

Figura femenina. Tinta sobre paper. 100x70 cm.

FIGURA FEMENINA. Tinta sobre paper. 100x70 cm.

Retrat. Tinta sobre paper. 100x70 cm.

RETRAT. Tinta sobre paper. 100x70 cm.

Cabells negres. Tinta sobre paper. 100x70 cm.

CABELLS NEGRES. Tinta sobre paper. 100x70 cm.


 
Més informació

  • end
  • Copyright © 2024. All Rights Reserved